Friday, March 21, 2014

Hueco Tanks Rock Rodeo

photo C. Core
Όλα ξεκίνησαν πριν από 38 εκατομμύρια χρόνια. Τότε όλα ήταν σκεπασμένα με νερό και η φύση δούλευε ανενόχλητη για να μας χαρίσει αυτό που όλοι σήμερα γνωρίζουμε ως Hueco Tanks.
Η περιοχή βρίσκεται σε ένα υψίπεδο ανάμεσα από τα βουνά Franklin και Hueco σε απόσταση 51 χιλιομέτρων από το El Paso του Texas και είναι προστατευόμενη αφού έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό πάρκο από την πολιτεία του Texas.
Εκτός αυτού όμως το Hueco Tanks είναι και μια από τις σημαντικότερες περιοχές για boulder παγκοσμίως, έτσι κάθε χρόνο, από Οκτώβριο μέχρι Μάρτιο, που είναι η αναρριχητική περίοδος για τη περιοχή, συγκεντρώνεται πλήθος αναρριχητών από όλο τον κόσμο με αποκορύφωμα το φεστιβάλ που γίνεται τα τελευταία 21 χρόνια στην περιοχή και είναι γνωστό ως Hueco Rock Rodeo. Ας δούμε τι έγινε στο φετινό φεστιβάλ...
  

Hueco Rock Rodeo 2014 - Event Video! from Bearcam Media on Vimeo.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Mecca του boulder στην Αμερική θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ http://huecorodeo.com/ αλλά και στο mountainproject από όπου μπορείτε να προμηθευτείτε τον καινούριο οδηγό της περιοχής γραμμένο από τον Matt Wilder.

No comments: